Sylvia van Oosten

Leven i.p.v overleven

Reacties cliënten


Reactie van Hans

Ik liep al 17 jaar met een tremelo die geen huisarts of fysio kon oplossen. Nu voel ik het per week meer wegebben. 3 maanden na de behandeling is deze met 75% afgenomen. Daarnaast is yoga en meditatie fantastisch, maar het heeft pas echt effect als je geestelijk "opgeruimd" bent. Haal je onnodige ballast/blokkades weg en je leven stijgt naar een hogere kwaliteit!

Dit is mijn mening hierover. Ik hoop niet dat het als een commerciële tekst overkomt :-). En ergens mag dat best, want je levert oplossingen. Groet, Hans


Reactie van Elisabeth de G.

Mijn probleem was dat ik jaren lang me niet kon ontworstelen aan steeds weerkerende negatieve gedachtes. Gedachtes over iemand in mijn zeer directe omgeving, die een " wolf in schaapskleren " bleek te zijn. Deze persoon heeft mijn hele leven op zijn kop gezet...

Sylvia heeft mij, in slechts 2 consulten en 2 regressie sessies , doen inzien hoe ik hier op een neutrale manier in de toekomst mee om kan gaan. Dus zonder de heftige emoties die ik voorheen had bij de steeds maar herhalende gedachtes. Interessant is dat je dan merkt dat dit inzicht ( deze bewustwording) direct ook een positief effect heeft op mijn directe omgeving...! Sylvia is heel professioneel en tegelijk heel empathisch, waardoor ik mezelf niet belemmerd voelde in de gesprekken. Vanaf het eerste moment voelde ik me begrepen. Kortom, ik vond het bijna jammer dat ik na 4 consulten kon stoppen!


Reactie van Jeroen B.

Al jarenlang leed ik aan lange periodes van depressie en slikte ik anti-depressiva. De medicijnen onderdrukten wel bepaalde gevoelens maar echt blij maakten ze me niet. Op een gegeven moment was ik mijn hele leven zo zat en heb ik echt een dieptepunt bereikt ( zelfmoordgedachten, mezelf snijden enzo. deed ik al). Toen heb ik de stap gezet en ben ik in therapie gegaan.

Ik voelde me meteen begrepen door Sylvia wat mij al direct wat opluchting gaf. Na de intake zijn we begonnen met de sessies en het zeer langzaam afbouwen van de medicijnen ( ook onder begeleiding van mijn huisarts ). De kern van mijn depressies bleek mijn gevoel en (onbewuste) overtuiging te zijn dat ik het allemaal niet waard was. Geen aandacht, geen liefde, kortom geen goed leven! Door hier aan te werken in de sessies heb ik dit langzaam los kunnen laten en krabbel weer overeind. Ik ben er nog niet helemaal maar vind mezelf én het leven nu wel de moeite waard. Af en toe kan ik zelfs ook gewoon blij zijn, geweldig!


Reactie van Liselotte

Vier jaar terug kwam er een vrouw met een spirituele gave bij mij thuis.

Vanaf het moment dat zij ons huis betrad begon ik heel hard te huilen.

Ik begreep dit niet, maar deze vrouw gaf aan dat het mogelijk zou helpen als ik naar regressietherapie zou gaan.

Ik kon het verdriet niet plaatsen want ik voelde me een gelukkig mens, maar in de afgelopen jaren gebeurden er meerdere dingen waardoor ik dacht dat ik inderdaad wel iets moest doen.

Ik voelde me bijv. nooit alleen, alsof er nog iemand was. Ik had een flinke angst voor de dood en een angst om iedereen om mij heen kwijt te raken maar ik kon de gevoelens die ik voelde niet uitleggen. Daarnaast heb ik meerdere miskramen gehad en het leek alsof mijn lichaam de zwangerschappen niet accepteerde terwijl ik zo blij was met de zwangerschap. Medisch onderzoek wees niets uit.

Ik ben toen naar Sylvia gegaan en mijn verhaal aan haar voorgelegd.

Zij kon mij gelijk vertellen dat ze het vermoeden had dat er bij mij sprake was van entiteit-aanhechting.

Een entiteit die na het sterven niet naar het licht is gegaan maar bij mij was aangehecht en mijn leven beschouwde als zijnde zijn leven.

Sylvia is aan de behandeling begonnen waarbij de entiteit werd ‘aangesproken' waardoor ongelofelijk veel emoties bij mij los kwamen.

Het was verbazingwekkend hoeveel impact dat op mij had maar tegelijkertijd voelde het allemaal goed en ik voelde me opgelucht.

Ik ben vervolgens thuis drie weken lang elke avond een oefening gaan doen die ik van Sylvia had mee gekregen. De eerste avonden was ik nog steeds erg emotioneel, alsof ik het moeilijk vond afstand te doen van de entiteit. Maar in de tweede en de derde week namen de emoties af en op de laatste avond voelde ik geen emotie en geen angst meer. De entiteit is kennelijk door de behandeling naar het licht gestuurd.

Ik heb het ervaren als een opluchting en ik ben inmiddels 15 weken zwanger:-)

Sylvia nogmaals ontzettend bedankt voor je hulp!

(N.B.: het kindje is inmiddels gezond geboren)


Reactie van Wim H.

Ik was bijna 3 toen mijn vader overleed en 3 maanden later mijn moeder.  Zomaar, alsof er niets was gebeurd ging het leven verder, 11 kinderen verdeeld over pleeggezinnen. Waar waren papa & mama gebleven en al mijn broers en zussen? Als je er bij stil staat te bizar voor woorden en precies, STILSTAAN dat deed ik dus mooi NIET!

IK; een heerlijk jongetje, altijd vrolijk, altijd aardig & nooit boos.  Pas mij altijd aan en maak het iedereen naar de zin, maar toch geen echte vrienden? De ideale man, maar toch gescheiden en ook nieuwe relatie na 5 jaar weer voorbij. Pijn op de borst maar geen hartklachten en ondanks vele vrienden thema “Eenzaamheid” als rode draad door mijn leven. Misschien toch niet zo perfect?

De pijn en verdriet van het verlies van mijn ouders en verbroken relaties, ik voelde het niet en kan me niet herinneren ooit te hebben gehuild. Dit leek me wel heerlijk! Na 44 jaar eindelijk die afspraak met regressietherapeute gemaakt. Maar eerst nog werd ik 47 jaar. Ipv drukte op te zoeken om de leegte van weer een mislukte relatie te verdringen belandde ik “toevallig” op een meditatieweekend in Brugge. 2 dagen stilte, terug naar mezelf.

En toen kwam BEVRIJDINGSDAG. Ik was er helemaal klaar voor. De regressietherapeute hoefde eigenlijk alleen nog maar op de juiste knop te drukken en de tranen begonnen te stromen. Na de sessie had ik het gevoel te vliegen. Mijn verdriet, dat heel lang binnen zat, was nu eindelijk los gekomen.

Afgelopen woensdag heb ik na 1 jaar de 8 sessies afgesloten. Ben een completer mens geworden, nieuwe verworven inzichten moeten nog wel hun balans vinden maar ik voel me BEVRIJD.


Reactie van Evelyn de B.

Door de zeven sessies bij Sylvia te hebben ervaren heb ik veel onuitgewerkte puzzelstukjes uit mijn leven kunnen uitwerken en een plaats kunnen geven in mijn huidige leven. Nu ik terugkijk op deze periode ben ik een evenwichtiger en daardoor gelukkiger mens geworden. Met name is het mij duidelijk geworden waarom ik bepaalde emoties, gedachten en gedragingen in dit leven heb “vertoond”. Ik begrijp nu voor mij essentiële samenhangen. Dit geeft mij veel rust  en vrede. Door terug te gaan naar een ander leven is mij dit helemaal duidelijk geworden waarvoor ik Sylvia, mijzelf en de kosmos erg dankbaar ben.

Door het proces van transcenderen (wat we ons hele leven zullen blijven doen) op lichamelijk, psychisch, emotioneel en spiritueel niveau ben ik veel meer naar de signalen van mijn lichaam gaan luisteren. Met andere woorden ik handel veel meer vanuit mijn gevoel dan vanuit mijn verstand. Al mijn beslissingen en keuzes zijn nu gebaseerd op hoe mijn lichaam zich voelt. Ik heb geleerd mijn lichaam meer te eerbiedigen en te respecteren. Dit houdt in dat ik elke dag bepaal hoe ik mijn dag indeel. Ik heb geleerd grenzen voor mezelf te stellen en ook “nee” durven te zeggen tegen andere mensen op een vriendelijke manier. Ik luister veel minder naar gedachten in mijn hoofd, want vaak nemen gedachten een loopje met je en zetten 80% van je dagelijkse gedachten geen zoden aan de dijk. Daardoor is het ook veel rustiger in mijn hoofd, heerlijk! Waar zal ik me druk om maken. Door mijn hooggevoelige karakter heb ik een nieuwe levensstijl voor mezelf ontwikkeld waardoor ik me veel gelukkiger voel. Ik neem het heft zelf in handen.

Wat letterlijk “goud” waard is aan deze bijzondere vorm van therapie, is dat een persoon in een relatief kort tijdsbestek veel kan verwerken op verschillende niveau’s. Bij mij zijn heel veel stukjes aan de orde gekomen op lichamelijk, psychisch, emotioneel en spiritueel niveau.


Reactie van Anita v. R.

Ik ben bij Sylvia terechtgekomen op een moment dat ik volledig vastliep in mijn studie. Direct al bij de eerste intake vermoedde ze dat dit met een of meer oude trauma's in dit leven of in een vorig leven te maken kon hebben.

Het is heftig geweest voor me om tijdens de sessies terug te keren naar oude herinneringen, zowel in dit leven als in vorige levens. Het bleek dat er nog veel oud zeer op mijn bordje lag waar ik gedurende mijn leven fors omheen was gaan lopen. Maar dankzij de zeer liefdevolle en vakkundige begeleiding van Sylvia voelde ik me gesteund om hier doorheen te kunnen gaan.

Soren Kierkegaard zegt: je kunt je leven pas voorwaarts leven als je het achteraf hebt begrepen. Voor de manier waarop Sylvia duidelijk heeft gemaakt hoe het verleden nog steeds een rol in het heden speelde en de manier waarop zij mij heeft geholpen in de verwerking daarvan ben ik haar zeer dankbaar. Mijn leven kan weer in vreugde voorwaarts worden geleefd!


Reactie van Miranda R.

Ik kwam bij Sylvia terecht omdat ik voelde dat ik in mijn priveleven, en dan vooral mijn liefdesleven, "ergens" tegenaan liep . Ik had het gevoel dat ik mezelf constant in de weg zat in mijn contact met mannen. Terwijl ik daar op zakelijk niveau geen last van had.

Al tijdens het intake gesprek werd me erg veel duidelijk. Het gaf me dan ook meteen een beter gevoel. Ik had wel al een vermoeden dat mijn problemen zijn oorsprong hadden in mijn gezinssituatie. Door de sessies werden er ook verbanden gelegd en gevoelens teruggehaald die ik had weggestopt.

Ik had blijkbaar nog erg veel last van deze oude emoties. Het was dan ook een eye-opener om te zien hoeveel effect ze hadden op mijn hedendaagse (liefdes)leven. Ik dacht mezelf, ten onrechte, volledig te kennen.

De kracht van deze therapievorm ligt wat mij betreft in het direct verwerken van oude ervaringen en gevoelens, zodat je door kan met je leven.

Het was emotioneel, maar met een bekwame therapeute als Sylvia aan je zijde lukt dit iedereen. Ik kan het dan ook iedereen aanbevelen, ik ben er een gelukkiger en luchtiger mens van geworden. Die wat aardiger voor zichzelf is geworden en mannen wat eerder open tegemoet treedt.


Reactie van Paul V.

Door problemen in de relatie met mijn vrouw kwam ik erachter dat ik met "bagage" uit het verleden rondliep. Je bent daar zo aan gewend geraakt dat je het pas merkt als er echt iets mis gaat, bij mij dus in de relatie. Met een lichte tegenzin ("Moet dat nou?") ben ik samen met mijn vrouw naar een eerste gesprek met Sylvia geweest. Ik had daar gelukkig al snel een goed gevoel bij.

Na dit gesprek ben ik een aantal keren (nu uiteraard alleen) voor een therapiesessie gekomen. Deze sessies bestonden bij mij in het algemeen uit een erg prettig, maar ook diepgaand gesprek en daarna een "therapeutische trance", wat inhoudt dat je probeert je gevoelens uit het verleden op te roepen en te verwerken terwijl Sylvia daaraan richting geeft door je bijvoorbeeld vragen te stellen.

Tijdens de sessies gaat het voor een groot deel om gevoelens en persoonlijke ervaringen uit het verleden. Ik praat daar niet zo gemakkelijk over. Het is daarom erg belangrijk, dat er een vertrouwensband is. Voor mij hielp daarbij dat Sylvia met beide benen op de grond staat (geen irrationeel type) en een scherp verstand en psychologisch inzicht heeft. Ik kreeg het gevoel dat ze snel en goed tot de kern van de problemen kon doordringen. Ook ervaringen uit "vorige levens" kwamen naar boven. Hoewel ik niet overtuigd ben van het feitelijke bestaan van een geest (of ziel), die kan reïncarneren, werkte het prima om dit toch als aanname tijdens de sessie te hanteren. Sylvia maakt daar geen probleem van, omdat het volgens haar voor het verwerken van oude ervaringen niet zo veel uitmaakt of deze daadwerkelijk in een ander leven beleefd zijn, of op andere wijze in je systeem gekomen zijn. Uiteindelijk gaat het erom dat je niet meer rondloopt met overbodige bagage uit het verleden. En dat is bij mij goed gelukt.


Reactie Sylvia R.

Als je m'n leven bekijkt vanaf mijn geboorte tot aan de leeftijd 24 jaar is het voor mij altijd wel een (groot) gevecht geweest. Stad en land afgelopen naar allerlei paranormale genezers, reguliere artsen, homeopaten, acupuncturisten etc. Door middel van een combi van NAET, een jaar "voorwerk" door hypnotherapie en uiteindelijk als klapper op de vuurpijl reïncarnatie therapie er helemaal bovenop gekomen.  

Door de reïncarnatie therapie ben ik teruggegaan naar momenten waardoor ik op een onplezierige manier om het leven ben gekomen. Vooral de tweede sessie was erg bijzonder aangezien mijn nek altijd een beetje scheef stond en na de sessie; toen me duidelijk werd dat ik flink in mijn nek was gehapt door een grizzlybeer, begon het na de sessie wel heel erg te "trekken" Ik had me toch een pijn toen ik richting de trein liep op de terugweg.. Een dag later, ik kijk in de spiegel en schrik me rot! Mijn hoofd staat niet scheef meer maar RECHT op m'n nek! Wat een wonder!!  

Vooral psychisch heeft reïncarnatie therapie mij geholpen want ik leed "in psychiatrie termen" aan gegeneraliseerde angststoornis, ernstige depressie en suïcide neigingen. M'n leven was een hel geworden en wist me god niet meer wat te doen. De gebruikelijke weg richting psychiater maar gevolgd maar tegelijkertijd ook de alternatieve route bewandeld. En tussendoor blijven hopen dat het goed komt.. Want ik had maar weinig hoop meer. Maar toch heeft me er iets altijd doorheen gesleept; en dat is mijn overlevingsdrang.  

Hoe mijn leven er nu uitziet is werkelijk EEN FEEST. Ik lééf weer. En geniet zo enorm van al het moois dat op mijn pad komt. En dat is erg veel dat kan ik je zeggen. De toekomst zie ik zeer rooskleurig tegemoet en zie eigenlijk geen weerstanden meer op mijn weg. En als ik die wel tegenkom neem ik het voorbeeld van Buddha graag aan!


Reactie van Saskia G.

Eigenlijk ben ik altijd bang geweest in het donker. Toen ik jonger was begreep ik dat, maar zelfs als volwassene maakte ik mijn man 's nachts wakker om mee te gaan naar het toilet! Later heb ik jarenlang met succes de angst genegeerd. Totdat dat niet meer lukte en ik 's avonds buiten zelfs voelde dat iemand me achterna zat in het donker. Na een tijdje kon ik ook aangeven hoe die persoon er uitzag. Ik ben ermee naar Sylvia gegaan. In een sessie werd ik door haar begeleid naar een vorig leven. In dat leven, dat zich voor mijn ogen ontvouwde zoals een herinnering dat doet, zag ik dat ik 's avonds door iemand achterna werd gezeten. Tot mijn verrassing was dat hetzelfde beeld dat me al maanden achtervolgde! We hebben tijdens de behandeling de gebeurtenissen en emoties doorgenomen en verwerkt. Het was een hevig emotionele, maar ook bijzondere ervaring. Maar het meest bijzondere vond ik dat het effect direct merkbaar was: ik heb de week erna zonder angst achteraan gelopen bij een avondwandeling op de Veluwe!


Reactie van Geeske J.

In een periode van afscheid nemen en rouwen ben ik begonnen aan een cursus intuïtieve ontwikkeling, dat gaf me o.a. het inzicht dat er nogal wat oud zeer was. Een van de cursisten raadde me aan om eens met Sylvia te gaan praten. De regressie sessies die ik bij haar kreeg waren zwaar, gaven een hoop om over na te denken maar gaven ook de mogelijkheid mijn gevoelens op een rijtje te zetten. Ik weet nu van een aantal valkuilen, maar weet dat ze er zijn, waar ze vandaan komen en kan er zo veel beter mee om gaan. Wanneer je een nieuwe start moet maken en je leven goed wilt voortzetten is het goed om het verleden eerst goed te verwerken. Ik zit nu weer aardig op de rails mede dankzij de sessies van Sylvia.


Reactie van Pieter v.d. W.

Door de sessies bij Sylvia kan ik nu veel beter mijn grenzen aangeven en is mijn zelfvertrouwen enorm gegroeid. Dit alles heeft er o.a. toe geleid, dat ik eindelijk op die hogere functie durfde te solliciteren en ik heb die baan nog gekregen ook. Ik voel me als een vis in het water. Bedankt.


Reactie van Francien H.

Ik had een vreselijke, terugkerende nachtmerrie en begon daardoor steeds slechter te slapen. In therapie bij Sylvia hebben we naar deze nachtmerrie gekeken alsof het een vorig leven zou kunnen zijn. Ik heb het in trance herbeleefd en heel wat opgepotte angst en verdriet los kunnen laten. Of het echt een vorig leven was weet ik niet maar het heeft wel geholpen. Het is nu al weer een tijd geleden en die nachtmerrie heb ik na de sessie nooit meer gehad. Ik slaap weer heerlijk rustig.


Reactie van Erna de L.

Tijdens de intake van Sylvia werd ik bewust en iedere sessie heeft me vervolgens meer geopend, zodat ik weer bij mijn ware kern, mijn krachtbron, kon komen; wat er toe heeft geleid, dat ik nu weer kan zijn wie ik werkelijk ben.


Reactie van Maud H.

Ik begon vol nieuwsgierigheid aan de reïncarnatiesessies bij Sylvia. Ik kon mij niet voorstellen, dat ik vorige levens zou kunnen terughalen, maar het ging vrij gemakkelijk. Ik vond het iedere keer weer enorm indrukwekkend en wist zeker, dat ik niet verzonnen had wat ik zag tijdens de sessies. Door de levens die ik terugzag kreeg ik een heel helder beeld van de problemen waar ik in dit leven tegenaan ben gelopen. Dit inzicht helpt me enorm om er anders naar te kijken en heeft me veel rust gegeven.


Reactie van Mariëtte van H.

Eigenlijk vond ik het heel eng om te gaan en ik zag er ook enorm tegenop maar ik wist gewoon, dat ik iets moest doen, tenminste als ik niet nog de rest van mij leven met die zware molensteen die incest heet rond mijn nek wilde blijven rondlopen! Nu na de therapie kan ik zeggen, dat het mij niet meer in de weg staat in mijn dagelijkse doen en laten. Ik voel mij geen slachtoffer meer maar iemand die zijn eigen leven in de hand heeft; vrij en vol energie! En het was trouwens helemaal niet eng hoor.


Reactie van Job K.

Ik heb bij Sylvia een cursus Reiki gevolgd en heb daar ontdekt dat er meer is "tussen hemel en aarde". Op een gezellige informele manier heeft zij mij vertrouwd gemaakt met termen als: je luik in je hoofd open zetten om de kosmische energie naar binnen te laten stromen; je hulp gidsen aan te roepen; over aarden, chakra's, aura, pendelen, bachdruppels en de helende werking van edelstenen. Ik zie het als een welkome aanvulling om je af en toe even terug te trekken en tot rust te komen in dit jachtige leven. Eerlijkheidshalve moet ik er wel bij vertellen dat ik mezelf de tijd niet gun om regelmatig Reiki op mezelf of op anderen toe te passen.


Reactie v/d moeder van Sophie

Toen mijn dochtertje ( 5 jr.) met zwemles begon vond ze water in haar ogen erg vervelend. Dit werd echter steeds erger en na een jaar kreeg ze soms zelf zodanige paniekaanvallen van al dat water in haar ogen en neus, dat ze kopje onder ging en - volgens eigen zeggen - bijna verdronk. Toen ben ik met haar naar Sylvia gegaan. Sophie vond het niet erg dat ik niet bij de sessie zou zijn. Eigenlijk vond ze dat wel leuk en voelde ze zich erg op haar gemak. Samen met Sylvia heeft ze met playmobil gespeeld, maar het leukste vond ze het om te tekenen. Samen met Sylvia heeft ze de gebeurtenis van een jaar eerder getekend en daarna met haar eigen lichaam nagespeeld. In dat jaar namelijk was Sophie met haar voet tussen de spaken van een fiets gekomen, zodanig dat haar voet zelfs in het gips moest. Deze gebeurtenis bleek de oorzaak van haar paniekaanvallen te zijn. Ze was blijkbaar zo erg geschrokken, dat die schrik zich in haar lichaam heeft vastgezet waardoor ze na die gebeurtenis enorm heftig en buiten proportie kon reageren als ze ergens anders van schrok, van gewone alledaagse dingen. Dit gebeurde dus ook tijdens de zwemles. Het is bij een sessie gebleven want de heftige reacties zijn direct verdwenen, ook tijdens de zwemles was dat merkbaar. Water in haar ogen is lastig, maar ze zwemt met plezier! Ze is nu 6 en binnenkort mag ze afzwemmen voor haar B-diploma.